Spillerutviklings treninger (Lørdag)

Spillerutviklings treninger (Lørdag)


Arrangør: Arendal Titans

Tid


Sted

Vis kart

Velkommen til Arendal Titans lørdag (14:00 - 16:00) Spillerutviklings på Stuenes skole i gymsalen  (Flerbrukshall)Jesse Lee Krombel kommer til å stå for treningene.


På disse treningene går vi videre inn på hva hver enkelt spiller trenger å jobbe å med for å 

forbedre seg innenfor alle områder på basketballbanen.


Vi ønsker hovedsakelig at disse treningene skal være for å hjelpe utviklingen til hver enkelt spiller og ikke en påtvunget trening. Derfor ønsker vi at de som ønsker å være med skriver seg opp på liste for Lørdag og/ eller søndag, og for å ha nok tid til hver enkelt spiller setter vi ett maks antall spillere til 10 stk til å begynne med i aldersgruppen 14 -17 år.


(registrering kreves)


Basketball har blitt en av de mest populære idrettene rundt om i verden. Det krever en kombinasjon av fysiske og mentale evner, samt hånd-øye-koordinasjon og teamarbeid. For å utmerke seg i basketball, må spillere jobbe med ferdighetsutvikling konsekvent. I dette essayet vil vi diskutere viktigheten av ferdighetsutvikling i basketball og hvordan man oppnår det.


Basketball er en kompleks sport som krever ulike ferdigheter som dribling, skyting, pasninger, forsvar og retur. Spillere må mestre disse ferdighetene for å konkurrere på et høyt nivå. Ferdighetsutvikling er ikke en prosess over natten; det tar tid, krefter og dedikasjon å oppnå ferdigheter.


Det første trinnet i å utvikle basketballferdigheter er å fokusere på det grunnleggende. Drible er grunnlaget for basketball, og spillere må lære å drible komfortabelt med begge hender. Øv på dribling i ulike situasjoner som å stå stille, gå, løpe eller sprint. Å passere øvelser med en partner eller vegg kan også hjelpe spillere med å utvikle ballhåndteringsferdighetene sine.


Mange spillere ønsker å fokusere på å score, men skyting er en av de mest utfordrende ferdighetene å mestre. Nøkkelen til å bli en god skytespiller er å jobbe med formen konsekvent. God skyteform inkluderer balanse, riktig fotarbeid, albuejustering og utførelse. Spillere bør trene skyteøvelser fra forskjellige steder på banen for å bli mer komfortabel å skyte i forskjellige scenarier.


Defensive ferdigheter er like viktige for å få dominans i basketballkamper. Spillere må jobbe med sidebevegelser, fotarbeid og håndposisjonering for å bli vellykkede forsvarere. Rebounding krever også en kombinasjon av unboxing, posisjonering og timing.


Bortsett fra fysisk utvikling, må basketballspillere også utvikle sine mentale evner. Spillerne må lære å lese forsvaret, ta raske avgjørelser og forutse motstanderens trekk. Spillerne må holde fokus og være rolige i intense og pressede situasjoner.


Konklusjonen er at utvikling av ferdigheter i basketball er en pågående prosess som krever konsekvent trening, dedikasjon og disiplin. Spillerne må utvikle et solid grunnlag i det grunnleggende som dribling, pasninger og skyting. De trenger også å styrke sine defensive og returferdigheter. Å utvikle mentale ferdigheter som beslutningstaking, fokus og ro kan også komme spilleren til gode i det lange løp. Med dedikert trening og en sterk arbeidsmoral kan spillere utvikle ferdighetene sine og bli suksessfulle i basketball.


Spillerutviklingsprogrammet (SPU) fokuserer på grunnleggende basketferdigheter og inviterer til ferdighetstrening med åpne økter for gutter og jenter. Klubbtrenerne oppfordres til å ta turen innom et møte eller to i løpet av sesongen for å se hvilke øvelser og ferdigheter vi satser på.


Send spørsmål til leder@arendaltitans.no eller (sms) 92 06 92 47


Treningene vil hovedsakelig ha vekt på :

  • koordinasjon
  • Teknikk
  • overblikk av bane i forsvar og angrep
  • skudd

1. Klubbmedlemmer har muligheten til å fortsette med trening med de eldre medlemmene, men trenger tillatelse fra treneren.

2. Alle klubbmedlemmer er pålagte å bruke atletiske klær og innesko. Hatter og hettegensere ikke tillatt under trening. Mobiltelefoner vil være i ryggsekker før etter trening.

3. Alle klubbmedlemmer kan velge følgende trenings dag og sted:Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.